Polícia po bitke v Prešove obvinila dvoch mužov, ktorí napadli mladíka

15.12.2021 Prešov

Prešov 15. decembra (TASR) - Polícia v súvislosti s fyzickým napadnutím 18-ročného mladíka zo strany vtedy ešte neznámych páchateľov, ku ktorému došlo začiatkom októbra na ulici Wolkerovej v Prešove, obvinila dvoch mužov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Páchatelia mladého chlapca zhodili na zem, kde ho kopali. Jeden z útočníkov ho držal a druhý mu ukradol mobilný telefón i zlatú retiazku. Napadnutý muž utrpel viaceré zranenia, ktoré si vyžiadali aj lekárske ošetrenie, škoda, ktorá mu vznikla, bola vyčíslená na viac ako 2300 eur," uviedla Ligdayová.

Na základe vyšetrovania polícia zo zločinu lúpeže obvinila 22-ročného muža z obce Hermanovce a 19-ročného muža z mesta Veľký Šariš.

"Hermanovčan bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia, druhý z obvinených je toho času vo výkone trestu odňatia slobody,"
dodala krajská policajná hovorkyňa.
 

Vyberte región

mark